‘ Home with a view ‘ zijn duurzame en energiezuinige rijtjeswoningen en hebben als opvallend kenmerk een zeer ruimtelijk en open karakter. Er wordt daarbij optimaal gebruik gemaakt van natuurlijke lichtinval en daarbij kunnen de bewoners ongeacht waar men zich in het huis bevindt genieten van het weidse uitzicht.

De flexibiliteit in Home With A View zit in de gevel en de indeling. Zo is men vrij in de materiaalkeuze van de gevel en de luiken en heeft men de keuze uit een zadeldak of een plat dak. In de indeling staan alleen de dienende kern en de glazen kern vast, omdat deze onlosmakelijk verbonden zijn met de duurzaamheid. Het aantal kamers en positie van de scheidingswanden is vrij. Tenslotte heeft men nog de keuze om een dakterras te realiseren, maar dit zou ook een tuinkamer kunnen zijn of een extra slaapkamer.

Regenwateropvang: Opvang van regenwater voor toiletgebruik, is een uitstekende manier om aanzienlijk op uw waterrekening te besparen. Per spoelbeurt wordt er gemiddeld zo’n 6 liter drinkwater doorgespoeld. Met regenwateropvang kunt u het volgende aantal spoelbeurten drinkwater besparen.

Natuurlijke ventilatie: Met de huidige energienormen worden woningen steeds beter geisoleerd, maar daarmee ook steeds  luchtdichter verpakt, wat gevolgen heeft voor de leefkwaliteit van het binnenklimaat: het wordt ongezonder. Nu kan dit worden opgelost door mechanische ventilatie, maar dat kost relatief veel energie. In dit ontwerp wordt er gebruik gemaakt van een inwendige kas, als basis voor natuurlijke ventilatie: energiekosten beperkend.
Zomerventilatie werkt als volgt: de kas warmt op door de zon, warme lucht stijgt. Door bovenin de kas een raam open te zetten, gaat de warme lucht naar buiten: er ontstaat natuurlijke trek. Door vervolgens ventilatierooster tussen kas en woonvertrekken open te zetten, wordt de warme lucht uit de vertrekken aangezogen door de kas en verdwijnen deze naar buiten. Met het openzetten van een raam, stroomt er door natuurlijke trek koelere buitenlucht naar binnen.
Winterventilatie werkt precies andersom: Ook in de winter is de kas door zoninstraling overdag relatief warm. De lucht bovenin de woonvertrekken is het warmst en door een ventilatierooster bovenin de ruimte open te zetten, stroomt de warme lucht naar buiten: er ontstaat trek . Daarnaast wordt er door een ventilatierooster onderin de kas koelere buitenlucht binnen gelaten, die in de kas wordt voorverwarmd. Vervolgens worden de ventilatieroosters tussen kas en woonvertrekken opengezet, waardoor de voorverwarmde lucht de woonvertrekken ingezogen wordt. Op deze manier zijn alle woonvertrekken altijd voorzien van frisse lucht, zonder dat dit aanzienlijke invloed heeft op de energiekosten.